International ungdomsdag!

Global uddannelseskrise og voksende mistvivles. Udfordringen for ungdommen er mange, men hvilket håb er der? 


I dag d. 12. august er det international ungdomsdag. Det er ikke nogen nem tid at være ung i – hverken i Danmark eller ude i verden. Vi griber fat i to områder der har brug seriøs prioritering for at blive bedre. Men først lad os høre hvad vores venner i DSF’s partnerskaber i de nationale studenterorganisationer i Zimbabwe og Zambia siger er vigtigt for ungdommen på ungdommens dag: 

To celebrate #InternationalYouthDay, we asked DSF's International Partnerships members in the Zimbabwean and Zambian student Unions: Why is Youth Empowerment and Youth Involvement Important today?" To celebrate #InternationalYouthDay, we asked DSF's International Partnerships members in the Zimbabwean and Zambian student Unions: Why is Youth Empowerment and Youth Involvement Important today?"www.instagram.com


Mistrivslen er alarmerende høj

Særligt er vi i DSF bekymret over at hele 73% af unge i Ungetrivselsrådets 2022 Undersøgelse svarede at de kun føler sig gode nok, når de har succes på næsten alle områder af deres liv. Samtidig føler 53% at de kun er gode nok, hvis de får topkarakterer på deres uddannelse.

Læs hele undersøgelsen her:

Ungetrivselsanalyse 2022 Ungetrivselsanalyse 2022www.dsfnet.dk

I 2020 præsenterede vi udspillet Gør 20’erne til Trivslens Årti. De anbefalinger er dermed stadig relevante. Lad os tage fat i bare et par af dem:

  • Karakterer skal ikke være det primære fokus
  • Lokal forankring af trivselsindsats gennem studentervelfærdsråd
  • Øremærk penge til trivsel og studiemiljø for studerende
  • Giv trivsels-værktøjer til undervisere: didaktisk opkvalificering

Hvis du vil vide hvad hvert forslag indeholde og hvorfor netop det bør vægtes, så tjek udspillet ud her: 

Gør 20’erne til Trivslens Årti Gør 20’erne til Trivslens Årtiwww.dsfnet.dk


Problemerne herhjemme har brug for at vi handler og handling skal være mere end tomme ord.

Uddannelse for alle betyder: Leave No One Behind

Alle kan støtte op om FN’s 17 verdensmål, men bidrager vores handlinger faktisk til at indfri dem? Tidligere i år gik 175 danske civilsamfundsorganisationer sammen i et åbent brev til den danske regering med ét klart budskab: Stop Udhulningen af Udviklingsbistanden.  

Der er i høj grad brug for at Danmark er sit ansvar bevidst og på denne internationale ungdomsdag har vi en særlig grund til at lytte til dem der er allermest afhængige af at vi investerer i fremtiden, de unge.

Vores Internationalt ansvarlige i DSF, Jacob Blasius er Youth Leader hos verdens største fond for uddannelse, Global Partnership for Education (GPE). Sammen med Youth Leader i hele verden opfordrer han regeringer til at investerer i uddannelsessystemer.

I dagens anledning er her en to-do list fra GPE Youth Leaders til verdens leder. Læs den og hjælp I kampen med at få krydset af og sikret alle adgang til uddannelse.

A to-do list from youth for world leaders: Transform Education | Blog | Global Partnership for Education A to-do list from youth for world leaders: Transform Education | Blog | Global Partnership for Educationwww.globalpartnership.org This International Youth Day, we asked GPE Youth Leaders to write a to-do list for decision makers on how to transform education. These are their 10 priorities.

Der er mange udfordringer, men løsningerne er der. Vi skal bare vælge dem. 

Go’ International ungdomsdag!


Del denne nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn

Modtag nyheder fra DSF!

Hvis du altid vil være sikker på at modtage seneste nyt fra os.

Skip to content