Samme kamp siden 1932 – DSF fyldte 90 år

Efter 90 års kamp for studerende var det tid til at fejre DSF med skåltaler og historier fra gamle dage.


 

Fejringen blev skudt i gang af forperson Julie Lindmann, som med stolthed i stemmen kunne takke nye såvel som gamle aktive for alt det arbejde de havde lagt over alle årene i kampen for gode uddannelser og retfærdige levevilkår. Mange kampe er blevet vundet og mange kampe kæmper vi endnu.

I Regensens festsal var der blevet pyntet op med plakater og tryksager fra de mange års arbejde. I Studenterbladet fra 1956 kunne man f.eks. læse om DSF’s deltage i den internationale studenterkonference i Sri Lanka (dengang kaldet Ceylon), hvor man havde stillet forslag om et tættere europæisk samarbejde. I bladet fra 1960 klages der over at udvidelsen af Københavns Universitets bygninger går for langsomt – og på den måde er DSF’s fortid ikke meget forskellig fra sin nutid.

DSF har gennem årene haft mange og brede samarbejder og lige så ofte har man kæmpet imod folk der prøvede at forringe de videregående uddannelser. En af de personer, der på godt og ondt har næsten ikonisk status i studenterbevægelsen er Bertel Haarder, som naturligvis var inviteret med til fejringen. Den tidligere minister fortalte hvordan hans første møde med DSF var som ung studerende og aktiv i Studenterrådet ved Aarhus Universitet. Her krævede kampen imod urimelige regler og professorvældet at studerende engagerede sig, og selvom han syntes 68’erne blev for meget, så tænkte han tilbage på sin tid med mange gode minder og en lille smule kærlighed.

Der var også taler af DM formand Camilla Gregersen og Tech-ambassadør i Sillicon Valley Anne Marie Engtoft Larsen. Begge havde stået i spidsen for DSF og erindrede hvordan deres kampe havde formet uddannelseslandskabet og dem selv som mennesker.

Forretningsudvalget 2022 siger tak til alle som tog del i fejringen, og særlig tak til alle dem som har demonstreret, diskuteret og dissekeret uddannelsespolitik gennem de sidste 9o år. Vi glæder os til at give organisationen videre til næste år til nye studenterrepræsentanter som vil forsætte kampen.

Del denne nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn

Modtag nyheder fra DSF!

Hvis du altid vil være sikker på at modtage seneste nyt fra os.

Skip to content