Torsdag

Generativ AI i undervisningen: Ven eller fjende?

12:45-13:30 J24 Faktaboksen

Generativ AI som ChatGPT udfordrer traditionelle undervisningsmetoder, prøveformer og relationen mellem underviser og elev/studerende. Hvordan skal vi håndtere det? Hvilke nye muligheder åbner det op for, og hvilke faldgruber skal vi være opmærksomme på? Kan AI være et værktøj, vi integrerer i, og som løfter undervisningen, eller er det mere en forstyrrende faktor, der svækker elevernes og de studerendes dybdelæring og kritiske tænkning?

Læs mere her

_____

Er det snyd at bruge AI på studiet?

14:40-15:25 B1 Engineer the Future

Siden ChatGPT blev lanceret i slutningen 2022, har den generative AI service fået millioner af brugere. Kunstig intelligens er blevet allemandseje og bruges til at lave alt fra jobansøgninger, festsange og skoleopgaver. Men hører kunstig intelligens hjemme på studiet? Hvad er konsekvenserne af at bruge det? Og kan man sige noget om, hvorvidt det gør os dovne eller dygtige?

Læs mere her

_____

Vi giver mikrofonen til de studerende

15:30-16:30 C1 SF

I en tid med fuld fart på uddannelsesreformerne overlader SF gulvet til de studerende selv. Så kig forbi til en time med de studerende i fokus. For hvad betyder det for fremtidens videregående uddannelser, at der oprettes en ny ungdomsuddannelse? Hvordan går man fx fra at være EPX-elev til at være lærerstuderende?

Læs mere her

_____

Hvordan får vi sammenhæng i det nye uddannelseslandskab?

19:00-19:50 G35 Københavns Universitet
Lige nu implementeres store reformer, som forandrer landskabet for både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Det skaber nye veje og sammenhænge – men også nye spørgsmål. Vi tager debatten om det nye uddannelseslandskab: Hvilke udfordringer har reformerne løst? Hvilke nye er opstået? Og hvilke er blevet overset? Samtidig spørger vi, hvordan reformerne fungerer i en helhed – og hvad det betyder for fremtidens uddannelsespolitik?
Læs mere her

Fredag

Unge kræver ægte bæredygtighed i undervisningen

16:00-16:45 B11 Verdens Bedste Nyheder

Bæredygtighed er ikke blot et fag – det et politisk begreb, og vi har behov for en større diversitet af aktører, der kan og tør diskutere det. I denne debat vil unge fra elev- og studenterbevægelsen sætte fokus på både succeser og problematikker ved anvendelsen af bæredygtighedsbegrebet i uddannelsessektoren. Fokus vil være på, hvordan demokratiske fora som elevråd og studienævn kan styrke forståelsen af bæredygtighed som et grundvilkår for enhver uddannelsespraksis og være med til at sikre meningsfuld, faglig relevant og motiverende uddannelse for bæredygtig udvikling på tværs af fag og uddannelsesniveauer.

Læs mere her

_____

Findes det gode studievalg?

15:00-15:50 B13 Ungdommens Scene

Kvote-1 fristen er lige om hjørnet og rundt om i landet står unge overfor hvad der – efter sigende, er et af livets største valg. Til at stille skarpt på hvilken størrelse studievalget er, hvad der fungerer, forventningspres, og måske hvorfor der ikke er så meget at være bange for, samler OPS studenterbevægelsen til en åben snak om hvordan studievalget ser ud – og måske hvordan det kunne se ud.

Læs mere her

Lørdag

Hvem får adgang til fremtidens universiteter?

09:00-09:50 G3 Københavns Universitet

Mød politikere, studerende og forskere til en snak om hvem der lige nu får lov at gå på landets universiteter, og dermed hvem der ikke får lov, samt hvordan universiteter og politikere forholder sig til denne viden. I debatten diskuterer vi, hvordan det sikres, at universiteterne i Danmark ikke kun er til for en snæver befolkningsgruppe. Bør universiteterne ofre noget af deres meritokratiske optag for at blive mere repræsentative?

Læs mere her

_____

Sådan er det at være grønlandsk studerende i Danmark

10:00-10:45 A4 Folkemødets Fællesscene

I debatten fortæller grønlandske studerende, om mødet med studielivet i Danmark. Om inklusion og hvordan det er – svært? – at blive en del af det syddanske samfund. Vi kommer også ind på at mange grønlandske studerende efter endt uddannelse gerne vil bruge den i Grønland, men ikke vender tilbage fordi job og arbejdsmarkedet i Grønland er usikkert.

Læs mere her

_____

Fremtiden kræver bæredygtighed på studieplanen

10:15-11:00 G12 BIOscenen

Hvordan får vi bæredygtighed ind i alle studieplaner og kompetenceprofiler på landets universiteter? Universiteterne laver bachelorer og kandidater til en fremtid, hvor kravet til bæredygtige løsninger og fokus på bæredygtighed i rapportering, lovgivning med mere kun vil stige. Men kun ét ud af landets otte universiteter har integreret bæredygtighed helt ned i alle studieplaner og kompetenceprofiler. Arbejdsmarkedet forventer, at deres højtuddannede medarbejdere har viden og kompetencer indenfor bæredygtig innovation, produktion, administration og rapportering. Det bliver også et konkurrenceparameter for universiteterne, når studerende skal vælge, hvor de vil studere.

Læs mere 

_____

Workshop: Sound of sustainability

18:00-18:45 B11 Verdens Bedste Nyheder

Sang og musik er kommunikation, som overskrider det talte sprog. Der er mere til det – det er ekstatisk, det er legende, det er følelsen af noget større. Den følelse skal vi have fat i, når DSF inviterer Folkemødets unge – af krop OG af sind – til at sammensætte den ypperste spilleliste kun med soundtracks til kampen for social, økonomisk og økologisk retfærdighed. Alle deltagere får mulighed for at tilføje et nummer til spillelisten. MEN: For at nummeret kan tilføjes, skal vi vide præcis hvorfor det er det helt rigtige for listen. Alle deltagere får ét minut til at præsentere deres valgte nummer og overbevise teltet om, at netop deres tune er lyden af bæredygtighedskampen. Det kan være et minde, den historiske betydning, you name it. Bagefter hører vi et minuts tid af den valgte sang og giver talerne en omgang stor applaus. Tag en makker i hånden og kom med i Verdens Bedste Nyheders telt til en drønhyggelig kavalkade af musik, mening og medmenneskelighed!

Del denne nyhed

Modtag nyheder fra DSF!

Hvis du altid vil være sikker på at modtage seneste nyt fra os.