DSF’s formand Yasmin Davali i DR Debatten

For at regeringens egne beregninger om 2015-plan hænger sammen, kræver det, at studerende arbejder mere ved siden af deres fuldtidsstudier. Hele 15% af det øgede arbejdsudbud i planen kommer nemlig ikke fra nye jobs til de ledige, men fra studerende, der skal arbejde mere for at få økonomien til at hænge sammen, mens de studerer.

DSF mener, at studerende først og fremmest skal have lov til at studere, mens de er under uddannelse. Men det kræver, at regeringen giver os lov til at være fuldtidsstuderende, så vi kan fokusere på, hvordan vi bliver dygtigst muligt og ikke på, hvordan vi betaler huslejen!

 

“At vi har et af verdens bedste SU-systemer, der er med til at fremme social mobilitet, fordybelse og gennemførsel, er på ingen måde et argument for at skære i SU’en. Tværtimod. SU-systemet bliver ikke mere “robust” af, at man skærer i det. Det bliver bare dårligere.”

 

Den pointe fremførte DSF’s formand, Yasmin, overfor Venstres politiske ordfører, Jakob Elleman-Jensen, i Debatten – DR d.1 september. Se programmet her!