European Students’ Union på besøg i Palæstina

Repræsentanter fra DSF er lige nu i Israel, og deltager i European Students’ Union’s Board Meeting nr. 73 fra 27. november- 3. december 2017.  Bestyrelsemødet er et forum hvor alle nationale europæiske studenterorganisationer mødes og taler visioner, politik, og udvikling. I år finder mødet sted i Jerusalem, da den nationale israelske studenterunion (NUIS) også er medlem af ESU.

DSF har siden 2013 været med til at skabe, og siden samarbejde med, det første samlede studenterråd for palæstinensiske studerende, PSCF. PSCF er den første organisation, som forener unge studerende fra de mange forskellige universiteter på Vestbredden og dermed giver disse en stærkere stemme og større mulighed for indflydelse på samfundet. Organisationen er desuden forgangsprojekt med henblik på at engagere unge i lokaldemokrati og rettighedsarbejde i et samfund hvor fremtidsudsigterne ofte er mangelfulde og arbejdsløsheden forbliver høj. PSCF er endnu ikke medlem af ESU. Grundet den politiske situation mellem Israel og Palæstina er det ikke muligt for de palæstinensiske studerende at deltage i det officielle Board Meeting. Dette synes vi er meget beklageligt, eftersom vi ønsker, at de palæstinensiske studerende får mulighed for indflydelse på lige fod med de israelske og europæiske studerende.

I forlængelse af bestyrelsemødet i Jerusalem har DSF derfor skaffet midler og arrangeret et besøg hos PSCF i Ramallah efter den officielle del af ESU Board Meeting er afsluttet. I løbet af besøget vil europæiske ESU delegerede møde medlemmerne i PSCF, der vil afholdes workshops af/om både PSCF, DSF mm., samt være plads til uformel dialog blandt engagerede europæiske og palæstinensiske studerende. Dette har til formål at skabe større kendskab til PSCF, samt give de palæstinensiske studerende mulighed for at styrke deres internationale netværk og give dem en stemme i et betydningsfuldt forum af europæiske studenterpolitikere. Besøget vil foregå mellem d.3 og den 6. december.