Forskning først, når samfund skal ændres – Live klima folkemødedebat

DSF er arrangør af live folkemøde debat fredag den 12. juni kl. 15.30-16.10.

Eventet kan følges live via Klimateltets hjemmeside eller via Facebook.

Universiteterne har som formål at finde svar på samfundets udfordringer. Når vi står midt i en klimakrise, er det derfor essentielt, at universiteterne tager et stort ansvar som forskningsinstitutioner. Det skal politikerne sikre sig blandt andet ved at indskrive bæredygtighed i universiteternes formålsparagraf. Dermed sikres det fra politisk side, at bæredygtighed også er i universiteternes fokus i deres fremtidige forskning og arbejde.

Coronakrisen har lært os at lytte til forskningen og omlægge vores vaner og hverdag på baggrund af forskeres anbefalinger. Fordi det er nødvendigt. Men coronakrisen er en krise, der forhåbentlig slutter inden for de kommende år, og med genåbningen af samfundet nærmer vi os en mere normal hverdag. Spørgsmålet er, hvordan denne hverdag bør se ud, så der i højere grad bliver taget hensyn til klima og miljø? Her skal universiteterne og forskningen hjælpe vidensmæssigt med at finde den rette balance.  

I Danske Studerendes Fællesråd og Dansk Magisterforening tager vi debatten om en ændring af universiteternes formålsparagraf og behovet for at få bæredygtighed indskrevet heri, da universiteterne spiller en vigtig rolle for en bæredygtig fremtid. Vi har inviteret nedenstående deltagere til at tage debatten med os:

  • Martin Krasnik, ordstyrer
  • Kasper Sand Kjær, forsknings- og uddannelsesordfører for Socialdemokratiet
  • Emil Husted, lektor på CBS
  • Peter Kjær, prorektor på Roskilde Universitet
  • Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening
  • Johan Hedegaard Jørgensen, formand for Danske Studerendes Fællesråd

Klimabevægelsen har også lavet en netavis til dette digitale folkemøde, som kan læses her.