Danske Studerendes Fællesråd skifter formand

Danske Studerendes Fællesråd har fra d. 1. februar fået ny formand. 25-årige Yasmin Davali overtager formandskabet efter Jakob Ruggaard.

Yasmin Davali er ny formand for Danske Studerendes Fællesråd. Hun har netop afsluttet sin bachelor i socialvidenskab på Roskilde Universitet, hvorfra hun som næstformand i Studenterrådet har opnået bred erfaring med at arbejde for studerendes vilkår. Derudover har Yasmin Davali også tideligere udgjort en del af Danske Studerendes Fællesråds ledelse da hun i 2013 sad i forretningsudvalget i organisationen.

 

Vil arbejde for mere kvalitet i uddannelserne

Yasmin Davali vil med sit formandskab arbejde hårdt for at præge uddannelsesdebatten, således at debatten i højere grad kommer til at handle om kvalitet i uddannelse.

”Over hele landet oplever studerende massive kvalitetsproblemer. Det kommer til udtryk gennem mangel på feedback, manglende vejledning på store projekter og alt for få undervisningstimer. Der er behov for at fokus i uddannelsesdebatten kommer tilbage på hvordan man skaber de bedst mulige rammer for at vi kan dygtiggøre os”, siger Yasmin Davali.

 

Modstander af snæver erhvervsretning

I følge den nye formand har fokus i stedet været rettet mod en snæver erhvervsretning.

”Uddannelsespolitik drejer sig desværre alt for ofte om kortsigtede erhvervsinteresser og ikke om, hvordan man skaber de bedste uddannelser, der giver dygtige og kritiske studerende”, siger Yasmin Davali.

Samtidig bliver det en prioritet at rette fokus mod de voldsomme finansielle problemer, flere og flere universiteter er havnet i, som skader kernekvaliteten og fører til forskerfyringer.

 

Lige adgang til uddannelse

”Vi vil fortsat kæmpe for lige adgang til uddannelse, og vi vil fjerne barrierer, der gør det sværere

at komme ind på og gennemføre en uddannelse. Social mobilitet på uddannelsesinstitutionerne har høj prioritet”, siger den nye formand.

 

Berlingske har i forbindelse med Yasmins tiltrædelse skrevet en flot portræt af den ny formand, som du kan finde her.

 

Udover Yasmin Davalis tiltrædelse som formand, er Heidi Klokker, der er statskundskabsstuderende ved Århus Universitet, tiltrådt som næstformand og uddannelsespolitisk ordfører. Laura Kofod, som læser statskundskab på Københavns Universitet, er tiltrådt som næstformand og levevilkårsordfører.