DSFs Politikkonference siger fra overfor kvalitetsudvalgets forslag

I sidste uge fremlagde kvalitetsudvalget deres anbefalinger om kvalitet i uddannelse. De anbefalinger bød blandet andet på fjernelse af retskravet og en forlænget bacheloruddannelse. I den forgangne weekend diskuterede hundereder af studerende kvalitet i uddannelse på forårets Politikkonference i Danske Studerendes fællesråd.

Politikkonferencen blev i år afholdt på Aarhus Universitet, med Studenterrådet ved Aarhus Universitet som værter. I løbet af weekenden diskuterede alle de fremmødte studerende, hvordan vi får bedre uddannelser og vedtog enstemmigt en politikudtalelse om uddannelseskvalitet. Du kan læse politikudtalelsen her. Det førte til kampagneplanlægning og forberedelser til det videre arbejde for bedre uddannelser til landets studerende. Der var dog også tid til sjove indslag, som revy om uddannelsespolitik og fest.

Efter weekendens møde stod det klart at DSF ikke bakker op om kvalitetsudvalgets forslag om at indføre 4-årige bacheloruddannelser, og samtidig fjerne retskravet og begrænse det direkte optag af universitetsbachelorer på en kandidatuddannelse til en tredjedel. Forslaget vil begrænse studerendes adgang til uddannelse voldsomt og vil betyde, at størstedelen af de universitetsstuderende i udgangspunktet vil få et års mindre uddannelse, end de får i dag. Det er helt uacceptabelt.

Vil du se billeder fra konferencen og fra den aktion der blev lavet for uddannelseskvalitet, kan du se dem her.