Pressemeddelelse: Besparelser på Universiteter Øger Unges Mistrivsel

Regeringens finanslovsudspil lægger op til at spare 280 mio. kroner årligt på universiteter. Det vil være ødelæggende for unges trivsel på studierne, advarer Danske Studerendes Fællesråd 


Et helt uforståeligt hårdt slag i ansigtet på studerende

Sådan betegner Julie Lindmann, forperson for Danske Studerendes Fællesråd, regeringens udspil til en finanslov.

Regeringen lægger op til uddannelser at spare 280 mio. kroner årligt på de studerende der læser på de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser, og det kommer oven i en massiv krise med mistrivsel blandt unge, advarer Julie Lindmann.

”Det er næsten pinligt at regeringen lægger op til at spare så meget på uddannelserne i en tid, hvor vi gang på gang får dokumenteret, hvor mange unge der mistrives som følge af corona-pandemien og samfundets krav. Særligt fordi den socialdemokratiske regering ved sin tiltræden havde som slagnummer, at besparelserne på universiteterne nu var taget af bordet,” siger hun.

Besparelsen på regeringens finanslovsudspil retter sig mod områderne humaniora og samfundsvidenskab (det såkaldte takst 1-område), hvor en forhøjelse af uddannelsernes budget på 280 mio. kroner nu er fjernet i regeringens udspil.

Besparelsen kommer, efter en ny undersøgelse fra Ungetrivselsrådet har vist, at 28 procent af de unge har besøgt læge eller været sygemeldt fra deres uddannelse på grund af stress.

More information:

Julie Lindmann, President, National Union of Students in Denmark, +45 2819 4500

Share the news

Facebook
Twitter
LinkedIn

Receive news from DSF!

If you always want to be sure to receive the latest news from us. (in Danish only)

Skip to content