Pressemeddelelse: Ny regering giver lige højre til studerende

Det er dybt socialt skævt og et kæmpe opgør med uddannelses-systemet, når en ny regering vil tage su’en fra tusindvis af unge og skære i de lange uddannelser på universiteterne.

 

Den nye regering med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne går historisk hårdt til værks overfor studerende.

Det mener Danske Studerendes Fællesråd (DSF), som repræsenterer landets ca. 160.000 studerende på universiteter og lange, kunstneriske uddannelser.

”Det er helt, helt uforståeligt, at en ny regering – i en tid med massiv mistrivsel blandt unge – vælger at skære i su’en og beskære uddannelserne og dermed stresse tusindvis af studerende, som i forvejen er historisk udsatte efter tiden med corona og nylige nedskæringer på unges dagpenge,” siger forperson i Danske Studerendes Fællesråd, Julie Lindmann.

Hun retter en skarp kritik af den nye regering på baggrund af det netop offentliggjorte regeringsgrundlag. Her er det især regeringens planer om at beskære su’en ved at fjerne det 6. su-år samt den massive beskæring af de lange, videregående uddannelser på universiteterne, hvor tusindvis af unge kan se frem til dårligere uddannelser, når den såkaldte kandidat-del på mange uddannelser forkortes til 1 år i stedet for 2 år, som udløser kritik.

”SU’en er en investering. Det er vigtigt, at de studerende har trygge rammer til at kunne blive dygtige og fokusere på deres studier. Nu stresser regeringen tusindvis af unge ved at skære på SU’en, så den begrænses til normeret tid og samtidig fjerner man muligheden for et 6. år på SU,” siger Julie Lindmann.

 

Yderligere oplysninger: Julie Lindmann, forperson,
Danske Studerendes Fællesråd, 28194500.

Share the news

Facebook
Twitter
LinkedIn

Receive news from DSF!

If you always want to be sure to receive the latest news from us. (in Danish only)

Skip to content