Konference: Veje til trygge ungdomsfællesskaber fri for sexisme

Kom med til konference om sexismefrie ungdomsfællesskaber.

Invitation til konference om veje til trygge ungdomsfællesskaber fri for sexisme d. 29. november 2024, kl. 9.00-13.00 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby.

At være en del af et fællesskab med andre unge er helt centralt for trivsel i ungdomslivet. Men i ønsket om at høre til, oplever mange unge at være nødt til at acceptere, at de selv eller andre udsættes for sexisme eller uønsket seksuel opmærksomhed. For det er svært at sige fra. Står man alene om at ødelægge den gode stemning, risikerer man nemlig eksklusion fra fællesskabet. 

Derfor inviterer Alliancen mod seksuel chikane nu til en konference for fagpersoner og andre interesserede, som vil vide mere om, hvordan man kan forebygge og håndtere sexisme og seksuel chikane blandt unge – og skabe de bedste rammer for et trygt fællesskab for alle.

Program:

8.30-9.00 Ankomst og morgenbrød
9.00-10.35

Dagens program
Milla Mølgaard, konferencier, byder velkommen. 
 
Åbningstale
Ligestillingsminister Magnus Heunicke åbner konferencen.

‘Kan de stadig lide mig, hvis jeg siger fra?’
23-årige Klara Donkild, forfatter og tidligere gymnasieelev, fortæller om det svære nej, når man gerne vil være en del af fællesskabet.

Mere tryghed, mindre sexisme – Konkrete værktøjer til kulturforandringer på ungdomsuddannelser
Anja Uglebjerg, specialkonsulent i KVINFO, og Søren Poul Nielsen, vicedirektør for Hotel- og Restaurantskolen fortæller om projektet ’Tryggere fællesskaber på ungdomsuddannelser’ og deres erfaringer med at implementere konkrete værktøjer i praksis.

På lige vilkår med drengene – Til kamp mod kønnede kommentarer og diskrimination i e-sporten
Anne Fiskaali, fagkonsulent i Center for Digital Pædagogik, Emil Ludvigsen, specialkonsulent i Center for Digital Pædagogik, og Kenneth Jensen, formand for klubben Aab Esport, fortæller, hvordan kampagnen og uddannelsesforløbet ‘Digital Respekt’ har klædt e-sportstrænere på til at forebygge og håndtere sexisme i gaming.

10.35-10.50 Pause
10.50-12.30

Alle skal være trygge i en idrætsforening – Dialog som vej til inkluderende idrætsfællesskaber
Charlotte Bach Thomassen, landsformand for DGI, og Anne Wind, national chef i Sex & Samfund, fortæller om deres undersøgelse af uønsket seksuel opmærksomhed i idrætsforeninger, og om hvad de gør for at skabe trygge idrætsfællesskaber for alle. 

Husmoderligninger og upassende kommentarer
Mikkel Berrig, studerende på DTU og forperson for Polyteknisk Forening, og Laura Bonde, tidligere studerende på DTU, fortæller om sexisme på videregående uddannelser.


 
Ungepanel: De voksnes ansvar i kampen mod sexisme og seksuel chikane
Joachim Stærk Ekstrand Federspiel, forperson for DGS, Michella Ravn Søndergaard, levevilkårspolitisk næstforperson i DSF, og Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF, giver deres bud på, hvad politikere og organisationer kan gøre for at skabe tryggere rammer på landets skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Videnspanel: Hvad er næste skridt mod tryggere fællesskaber for alle unge?
Majbrit Berlau, generalsekretær i Sex & Samfund, Henriette Laursen, direktør i KVINFO, og Emil Ludvigsen, specialkonsulent i Center for Digital Pædagogik, reflekterer over dagens læring og diskuterer, hvordan man konkret og politisk kan arbejde videre med at skabe tryggere ungdomsfællesskaber uden sexisme og seksuel chikane.

12.30-13.00 Sandwich og tak for i dag

Share the news

Receive news from DSF!

If you always want to be sure to receive the latest news from us. (in Danish only)

Skip to content