Internationale aktiviteter

DSF deltager i internationale kampagner om aktuelle uddannelses– og levevilkårspolitiske emner. Derudover har vi flere internationale samarbejdspartnere, som vi løbende assisterer. Her på siden kan du læse om de seneste internationale kampagner og projekter, som DSF er en del af.


 

International Students’ Survival Guide To Life in Denmark Danske Studerende Fællesråd har i samarbejde med Elev- og Studenterkooperativet og Studenterhuset lanceret The International Student’s Survival Guide to Life in Denmark, som er en guide for internationale studerende, hvor man kan få tips og gode råd om alt fra at finde et sted at bo, til at finde nye danske venner.

I DSF mener vi nemlig, at internationale studerende både er en gevinst for samfundsøkonomien og for vores studier, og på samme måde, som vi håber at danske studerende får en god modtagelse, når de rejser til andre lande for at studere. Så derfor vil vi gerne være med til at sørge for, at internationale studerende i Danmark får en ordentlig velkomst og de bedst mulige betingelser for at falde på plads. Har du brug for uddybende information om ovenstående, så skriv til Jacob på jacob@dsfnet.dk.

 


Palæstinaprojektet har til opgave at skabe en palæstinensisk interesseorganisation for studerende. Organisationen skal varetage studenterrettigheder og kæmpe de studerendes sag, hvad angår levevilkår og studiemiljø. Ligeledes er det forhåbningen, at en sådan organisation vil fremme dialog på tværs af universiteterne i Palæstina. Har du lyst til at være med i projektet eller blot høre mere, så skriv til DSF udviklingskonsulent Aja på aja@dsfnet.dk.

 


Zimbabwes Nationale Studenterunion DSF har et samarbejde med den Zimbabwiske Nationale Studenterunion (ZINASU). Partnerskabet blev startet op med et partneridentifikationsbesøg i januar 2014, og i sommeren 2014 blev besøget fulgt op af en forundersøgelse. Her blev deltagerne fra ZINASU og DSF enige om at fortsætte samarbejdet og lave et pilotprojekt sammen, hvor zimbabwiske studenterledere skal modtage træning i ledelse, kampagneplanlægning, mobilisering, organisering, og hvordan de formidler dette videre til andre lokale studenterledere. Samarbejdet er fortsat og frivillige i Danmark har ansvaret for projektet i samarbejde med de aktive i ZINASU. Har du lyst til at være en del af projektet eller høre mere, så skriv til udviklingskonsulent Aja på aja@dsfnet.dk.