DSF, international gruppeInternationalt Udvalg er et udvalg under bestyrelsen, der arbejder med uddannelsespolitiske emner på nordisk, europæisk og globalt plan. Udvalget holder løbende møder, og repræsenterer DSF i relevante internationale beslutningsfora.

Udvalget består af studerende fra landets uddannelsesinstitutioner, der interesser sig for uddannelsespolitik på europæisk, såvel som globalt plan.

Til dagligt arbejder gruppen med/som:

  1. Politikudvikling i samarbejde med DSF og Landsforum.
  2. Repræsentation af DSF i internationale relevante fora.
  3. Paraplygruppe for internationale partnerskabs projekter.

Politisk repræsentation

Internationalt Udvalg håndterer alle internationale forhold der påvirker vores uddannelsessystem. Klare eksempler på dette er f.eks. EUs uddannelsespolitik, Bologna-processen eller verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Derudover arbejder udvalget med at skabe samarbejde med andre nationale repræsentative studenter organisationer rundt omkring i verden og drage nytte af disse organisationers erfaringer til at udvikle vores egen organisation.

DSF er medlem af Nordiskt Ordförande Møte (NOM) og European Students Union (ESU), som begge er internationale paraplyorganisationer for nationale studenter organisationer in henholdsvis de nordiske og baltiske lande og i Europa. Internationalt Udvalg koordinerer DSF’s repræsentation i disse organisationer.

Partnerskabs projekter

Internationalt Udvalg koordinerer partnerskabs projekter med andre nationale studenter organisationer fra lande rundt om i verden. Disse projekter er baseret på kapacitetsopbygning og vidensdeling. I øjeblikket har vi to partnerskabs projekter: et i Palæstina, sammen med Palestinian Studnet Council Forum (PSCF), og et i Zimbabwe, med Zimbabwe National Students Union (ZINASU). Du kan læse mere om disse projekter under internationale aktiviteter.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så send en mail til jacob@dsfnet.dk.