Internationalt
DSF’s internationale arbejde spænder bredt. Vi former det europæiske uddannelseslandskab gennem European Students’ Union (ESU), samarbejder på tværs af landegrænser i Students Organizing for Sustainability International, og vi kæmper for at Danmark yder et bidrag til opbygning af uddannelsessystemer for verdens mest sårbare igennem udviklingsbistanden.
Vi samarbejder også med de andre nordiske studenterorganisationer i det Nordiskt Ordförande Møte (NOM), og kæmper for internationale studerendes rettigheder i Danmark. Vores partnerskabsprojekter bygger bro til studenterorganisationer i andre lande og giver os nye perspektiver på vores eget arbejde.
Vil du arbejde internationalt?
Vær med i vores internationale projekter i Danske Studerendes Fællesråd
- Hands-on projektledelse
- Erfaring til dit CV
- Klima, ligestilling, studenterpolitik & andre emner
- Økonomistyring
- Projektrejser
- Gratis efteruddannelse & kurser
Du kan lægge få eller flere timer i de frivillige arbejde, afhængig af din lyst. Vores projektgrupper mødes pt i København + online – men nye grupper kan lige så godt mødes i Aalborg, Aarhus eller andre steder.
Send en mail til dsf@dsfnet.dk for at høre mere.
Projekter
Zimbabwe
Shamwari projektet (2014-nu)
Partnerskabet mellem DSF og ZINASU blev indledt i 2014 og styrker begge organisationers internationale netværk og øger kulturel ydmyghed og interkulturel læring. Partnerskabsprojektet forsøger at adresse problemer indenfor uddannelsesmæssig ligestilling, studerendes rettigheder og studerendes levevilkår.
Palæstina
Palæstina projektet (2010-2022)
Projektet har til opgave at skabe en palæstinensisk interesseorganisation for studerende. Organisationen skal varetage studenterrettigheder og kæmpe de studerendes sag, hvad angår levevilkår og studiemiljø. Ligeledes er det forhåbningen, at en sådan organisation vil fremme dialog på tværs af universiteterne i Palæstina.
Zambia
Insofu projektet (2022-nu)
Vi samarbejder med den nationale studenterbevægelse i Zambia (Zanasu) om at øge den akademiske frihed – forstået som retten til uddannelse. Projektet er søsat i 2022, og sigter på at forbedre den strukturelle ulighed i adgangen til en videregående uddannelse, på overtrædelser af menneskerettighederne og manglende ligestilling inden for uddannelse.