Hvem er vi?

Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en landsorganisation for studerende på videregående uddannelser i Danmark. Gennem 20 medlemsorganisationer repræsenterer DSF ca. 165.000 studerende over hele landet. Med den baggrund og i tæt kontakt med en lang række samarbejdspartnere, arbejder DSF dagligt for, at studerende får de bedste uddannelser og levevilkår. Sådan har det været siden 1932. DSF er en paraplyorganisation for 20 medlemsorganisationer, der består af uafhængige studenterråd og studenterorganisationer, primært ved længere videregående uddannelsesinstitutioner.

Medlemsorganisationer
Til dagligt arbejder medlemsorganisationerne på deres uddannelsesinstitution for, at de studerendes interesser bliver varetaget på lokalplan.

To gange om året samles alle medlemsorganisationer til DSF’s politikkonference, hvor det er medlemsorganisationernes opgave at lægge DSF’s politiske linje samt at vælge DSF’s politiske ledelse.

DSF’s politiske ledelse 
DSF’s politiske ledelse består af 5 fuldtidsfrikøbte: en forperson og to næstforpersoner, med ansvar for henholdsvis uddannelsespolitik og levevilkårspolitik, samt en ansvarlig for organisation, og for internationalt arbejde. Sammen udgør de DSF’s Forretningsudvalg.

Forretningsudvalget vælges for et år ad gangen, og sætter handling bag politikkonferencens vedtagelser. I det politiske arbejde refererer Forretningsudvalget til fire stående udvalg, Levevilkårspolitisk udvalg, Uddannelsespolitisk udvalg, Organisatorisk udvalg samt Internationalt udvalg. Bestyrelsen i DSF har ansvaret for de større strategiske og politiske beslutninger for organisationen og sætter den overordene linje.

Internationalt arbejde
Foruden det landspolitiske arbejde, er DSF engageret i international studenterpolitik. Dette sker primært via det Internationale Udvalg, der repræsenterer DSF i det nordiske samarbejde Nordisk Ordförande Möte (NOM) og i den europæiske studenterorganisation European Students’ Union (ESU). Samtidig er DSF engageret i solidaritetsprojekter med studerende fra blandt andet Zambia og Zimbabwe.

Alle studerende kan deltage i det studenterpolitiske arbejde, og der er mange muligheder for at gøre sin indflydelse gældende som aktiv i DSF.

DSF er ikke underlagt nogen form for partipolitiske interesser.

Bestyrelse 2023

Danske Studerendes Fællesråd

Esben Bjørn Salmonsen

Lauge Lunding Bach

Michella Ravn Søndergaard

Emilia Bøge Caliskan

Studentersamfundet 

Daniel Vitagliano

 

Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Oliver Mølgaard Gertsen

Frederik Jessen

Syddanske Studerende 

Sebastian MB Larsen

Lucas Brandt Kettner

Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Mads Hansen Bager

Amalie Lund Dahlgaard

Polyteknisk Forening

Anna Hjort

Mikkel Berrig

Studenterrådet ved Københavns Universitet

Kevin Olesen

Eline Poulsen Nielsen

CBS Students

Julie Winding

David Johannes Treschow Ellebye

Menige

Mikkel August Wallind

Malte Sauerland-Paulsen

Marie Elisabet Strøyberg

Modtag nyheder fra DSF!

Hvis du altid vil være sikker på at modtage seneste nyt fra os.

Skip to content