Palæstinensiske studerende får egen national studenterorganisation

Efter et fireårig samarbejde mellem Danske Studerendes Fællesråd (DSF) og studenterorganisationen på Al-Quds-universitet i Palæstina, får palæstinensiske studerende deres egen nationale studenterorganisation Palenstinian Student Council Forum (PSCF). PCSF er et forum for de etablerede studenterråd, der giver dem en samlet stemme, for at sikre, at studerende har rettigheder og indflydelse på et nationalt niveau. Hvert studenterråd har to pladser i PSCF’s bestyrelse, der er reserveret til henholdsvis formanden og en kvindelige studerende der er valgt ind, da det er en høj prioritet, at få kvindelige studerende involveret i organisationen.

 

Samarbejdet imellem repræsentanter fra DSF og studerende fra Al-Quds-universitet begyndte allerede i 2011, men først i 2012 indgik DSF og studenterorganisationen på Al-Quds-universitet et officielt partnerskab, for at etablere en national studenterorganisation, der skulle samle lokale studenterråd på tværs af landets universiteter og politiske skel.

 

I år godkendte det palæstinensiske indenrigsministerium så ansøgningen om, at anerkende PSCF som en officiel studenterorganisation.

Det har været en lang og hård proces, fordi der ikke er tradition for denne type organisation. For nylig inviterede vi DSF med til et møde i Uddannelsesministeriet, hvor vi sammen forklarede formålet med vores organisation, så på den måde har partnerskabet med DSF været en stor hjælp,” udtaler Sameeh Abu Alrob fra PSCF til DUF.

 

Thor Steen Larsen, der har været den projektansvarlige for Palæstina-projektetet, fortæller, at det også har styrket arbejdet i DSF.

Det har været enormt inspirerende at arbejde sammen med de studerende fra PSCF, og det er et samarbejde, der også styrker os i Danmark. Vi kan især lære af den måde, PSCF arbejder med studenterrettigheder, og vi kan mærke, at samarbejdet får meget opmærksomhed fra vores europæiske partnere, som alle gerne vil høre mere om det,” siger Thor Steen Larsen til DUF.

 

Med PSCF som officielt registreret organisation ser de og DSF fremad. PSCF skal gøres bæredygtig og nå ud til flere studerende, samtidig med at koordinationen på tværs af medlemsuniversiteterne forbedres.

 

Samarbejdet mellem DSF og de palæstinensiske studerende er støttet af DUFs MENA Pulje under Det Arabiske Initiativ.

 

Foto: Mikal Schlosser / DUF