Regeringen skifter uddannelses- og forskningsminister

 

Mandag d. 29 februar blev Ulla Tørnæs præsenteret som ny uddannelses- og forsknings minister. Den 53-årige Ulla Tørnæs har tidligere været både undervisningsminister og udviklingsminister, inden hun blev valgt i Europa-Parlamentet i 2014. Ulla Tørnæs overtager posten efter Esben Lunde Larsen, som nu kan kalde sig for Miljø- og Landbrugsminister.

Ifølge formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, så står den nye uddannelses og forskningsminister overfor en kæmpe opgave 

” Ulla Tørnæs skal træffe et valg: Vil hun fastholde idéen om, at uddannelsesinstitutionerne er “kornfede” og sagtens kan skære ned, eller vil hun tage det alvorligt, at vi oplever kvalitetsforringelser over hele linjen” siger Yasmin Davali til BT, og påpeger samtidig at den tidligere uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen har gennemført store nedskæringer på uddannelsesområdet.

” Der er rigtig mange ting på vores område, som sejler – vores undervisere bliver fyret, fag og fagretninger lukker, og vi er ikke i nærheden af at have timer og feedback nok “.

I Danske Studerendes Fællesråd har vi hele tiden været meget kritiske overfor regeringens massive besparelser på 8,7 miliarder på uddannelsesområdet, da så store besparelser kommer til at have katastrofale konsekvenser for uddannelserne på landets gymnasier, universiteter og øverige uddannelsessteder. Men selvom vi studerende håber på, at den nye minister vil vælge en anden kurs, så ligner det ikke, at Ulla Tørnæs vil lave de store ændringer i regeringens førte uddannelsespolitik.

” Jeg lægger ikke op til, at der skal ændres på den politik, regeringen har ført på det her område” udtaler den nye uddannelses- og forskningsminister til BT.

 

I DSF ser vi alligevel frem til at arbejde sammen med den nye minister, og vi håber, at hun vil være mere lydhør end den tidligere.

 

Læs Jyllands Postens artikel om Ulla Tørnæs skifte som den nye uddannelses- og forskningsminister

 

Læs BT’s artikel om de studerendes opråb til den nye minister

 

Læs BT’s arikel om at Ulla Tørnæs fastholder besparelserne på uddannelserne