Stop besparelserne

Torsdag d. 9 oktober mødte Danske studerende fællesråd op på Christiansborgs slotsplads. I følge med tusindvis af medstuderende og andre studenterorganisationer, viste man utilfredsheden med regeringens udspil til finansloven, der ligger op til massive nedskæringer på uddannelsesområdet.

»I dag står vi sammen for at sende et helt tydeligt signal til politikerne om, at det er for dumt at skære ned på uddannelse og ungdommen,« siger Jakob Ruggaard.

Fokus for demonstrationen er fortsat, at kvaliteten på u.ddannelse er blevet forringet, hvilket ikke hænger samme med de yderligere nedskæringer regeringen ønsker at foretage. Derudover er det stadigvæk e stort problem for unge at finde en bolig i studiebyerne samt den høje ungdomsarbejdsløshed. Håbet er at demonstrationen vil få politikerne til reagere på og foretage nogle ædringer, der vil tilgodese de unge og studerende, i stedet for at skærer mere ned.

»På trods af, at regeringen slår sig op på fine ord om, at det er en uddannelsesregering, der vil prioritere uddannelse, så er den nøgne virkelighed, at man har fremlagt en finanslov, der råber på besparelser på uddannelse over hele linjen,« siger han.

Læs mere om demonstrationen d. 9 oktober